Wel (Vaas)sen, maar geen bloemen!

Zaterdag 1 juni was het dan eindelijk zover voor de spelers van Kesteren 1: de wedstrijd tegen Regio ’72 in Vaassen. Het kampioenschap lonkt voor Kesteren 1, maar daarvoor moet wel gewonnen worden. Na een goede voorbereidingsweek, waarin de thuiswedstrijd tegen Regio ’72 nog eens werd geanalyseerd en er twee keer goed werd getraind, was het zover, time to shine. De spanning was van de koppies van de spelers te lezen en de zenuwen gierden door (bijna) alle spelers. Ook de coach was nerveus. Maar de wil om te winnen was er zeker, de spelers gingen er vol voor om het kampioenschap binnen te slepen.

De wedstrijd liep echter niet zoals gepland. Kesteren was niet scherp genoeg en begon meteen met een achterstand van 3-0. Gelukkig konden ze deze achterstand iets verkleinen tot een 4-3, maar het lukte de spelers niet om Regio ’72 bij te blijven. De kansen werden gewoon niet afgemaakt, terwijl Regio ’72 dit wel deed. Toen de scheidsrechter voor rust floot, stond Kesteren 1 achter met 8-4, een eerste helft die niet heel best was. Kesteren 1 kon sowieso beter, maar het kwam er niet uit. De strijd werd echter nog niet opgegeven, Kesteren heeft wel eens vaker met 4 doelpunten achtergestaan bij rust en won toen alsnog de wedstrijd. Helaas begon de tweede helft niet als gepland, met 2 tegendoelpunten. Het is niet dat Regio ’72 in de tweede helft veel heeft gescoord, Kesteren verdedigde goed, maar er werden helaas geen doelpunten tegenover gezet. Kesteren heeft zichzelf echt tekortgedaan zaterdag. De spelers verloren de wedstrijd met 13-10, dus helaas nog geen kampioenschap voor Kesteren. Reserves en supporters, bedankt voor jullie aanwezigheid. Ondanks het verlies was het leuk dat jullie er waren!

Eerlijk gezegd had ik dit wedstrijdverslag graag anders gezien. Ik wilde graag schrijven over het eerste kampioenschap van Kesteren 1 in dit teamverband. Maar helaas ben ik niet degene die gaat schrijven over hoe blij de spelers waren met het kampioenschap, hoe ze juichten bij het eindsignaal van de wedstrijd en bloemen kregen die in een mooi vaas konden worden gezet.

MAAARRRR… dat betekent niet dat iemand anders dit niet zou kunnen doen. Aankomende zaterdag, 8 juni, is het moment van de waarheid: de kampioenswedstrijd tussen Kesteren 1 en Rheko 1. Het is de laatste kans voor Kesteren 1 op het kampioenschap. Maar Kesteren 1 is niet het enige team dat gaat strijden voor het kampioenschap, ook Kesteren 2 maakt kans om kampioen te worden. Al met al wordt het een spannende zaterdag. Wees er allemaal bij om beide teams naar het kampioenschap te juichen, en neem desnoods je toeters en bellen mee. Oh ja, en niet te vergeten! Na de wedstrijd is de vrijwilligersbarbecue en aansluitend het eindfeest. Dit wil je niet missen. Tot zaterdag!