Schoolkorfbaltoernooi 6 Okt 2021

Ronde 7 16.00 uur 16.20 uur
16.30 uur Prijsuitreiking

Toernooiregels

Scholen worden verzocht zich bij aankomst te melden bij de wedstrijdleiding.

Doe dit uiterlijk tussen 13.00 en 13.15 uur!

Elke wedstrijd duurt 20 minuten zonder korfwisseling, maar met functiewisseling na 10 minuten.
Vooropstaande ploeg neemt de bal uit. Bij functie wisseling neemt de ‘uitspelende ploeg’ de bal uit
Vooropstaande ploeg zorgt voor afwijkende kleur T-Shirt en/of hesjes/lintjes.
Het begin, functie wisseling en het einde van de wedstrijden wordt aangekondigd door een signaal van de wedstrijdleiding.
Voor het toernooi gelden de normale korfbalregels. (niet lopen met de bal, geen lichamelijk contact, niet voetballen, bal buiten de lijn is uit, een meisje verdedigt een meisje en een jongen verdedigt een jongen)
Scheids bepaalt wat er gebeurt. Er moet altijd geluisterd worden naar de scheidsrechter.
Eindigen in 1 poule 2 of meer teams gelijk, dan beslist achtereenvolgens doelsaldo, vervolgens onderlinge resultaten van de ploegen die gelijk staan. Blijkt ook dit gelijk, dan wordt de beslissing verkregen door het nemen van strafworpen door het gehele team. (8 pers.)
Een team bestaat uit 4 jongens en 4 meisjes. Zijn er te weinig jongens of meisjes dan kan in overleg met de wedstrijdleiding een meisje voor jongen spelen of andersom, dit doormiddel van een hesje. Dit vooraf aan het toernooi regelen!

Halverwege het toernooi kan dit niet wijzigen! (Verhouding meisjes – jongens)

Bij gebeurtenissen die niet zijn voorzien in de toernooiregels beslist de wedstrijdleiding.
Voor, tijdens en na de wedstrijden wordt er altijd voor gezorgd dat eigen rommel wordt opgeruimd !
Korfbal Kesteren kan geen verantwoordelijkheid nemen voor verloren of zoekgeraakte eigendommen, schade aan eigendommen c.q. persoonlijk letsel opgelopen tijdens het schoolkorfbal van Korfbal Kesteren.
Richtlijnen bij het nemen van strafworpen

ter verkrijgen van een beslissing

De scheidsrechter vraagt aan beide aanvoerder/sters de voornamen van de 8 spelers/sters die de strafworpen gaan nemen en vult deze in. Er kan tijdens het nemen van strafworpen niet meer worden gewisseld.
De scheidsrechter tost wie er mag beginnen.
Alle 16 spelers/sters stellen zich in het vak op waar geen strafworpen worden genomen. (Publiek/Coach en reserve spelers/sters moeten buiten de lijnen blijven!)
De scheidsrechter roept nu om de beurt een naam van ploeg A of B. Deze neemt de strafworp en gaat dan weer terug naar het vak met spelers/sters.
Het hoogste aantal gescoorde doelpunten is de winnaar. Bij gelijkspel opnieuw herhalen tot beslissing is gevallen (Noteren: O = DOELPUNT, X = GEMIST).
Scheidsrechter wilt u zelf even een stip plaatsen? Graag na afloop het Scoreformulier + stip weer inleveren bij de wedstrijdleiding.

Wedstrijdprogramma