Nog een kans voor de B1

Afgelopen zaterdag was de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen voor de B1. Wij stonden bovenaan in de competitie, Animo B2, de tegenstander van zaterdag, stond 2e. Als we zouden winnen waren we kampioen. Ook al moeten we volgende week nog een wedstrijd. Als we zouden verliezen dan zouden we de volgende wedstrijd moeten winnen om kampioen te worden.

Vooraf aan de wedstrijd leek het dat alles tegenzat: Rianne kon er niet bij zijn, de wedstrijd was precies onder lunchtijd en Renske en Wilke kwamen erg laat aan door de wedstrijd van de E2 die zij gingen coachen.

De vakken waren ook nog eens door elkaar gegooid. Het vak dat begon in de aanval bestond uit Bart, Renske als heer, Esther en Sophie. Het andere vak bestond uit Kian, Jonne, Wilke en Marriët uit de D1.

Annelieke en Emma gingen ons coachen.

Aan het begin van de wedstrijd waren beide ploegen redelijk gewaagd aan elkaar, Animo scoorde de eerste, daarna scoorde Esther, daarna Animo weer en toen Kian. Maar na ongeveer 15 minuten werd het spel ineens stilgelegd. Esther moest gewisseld worden. Gelukkig zaten Julia en Maud reserve, dus Julia ging er in voor Esther. We kregen een drinkpauze en daarna konden we verder.

De rest van de eerste helft bleef spannend. De B1 kon wel op een voorsprong komen. Jonne en Kian wisten er nog een punt in te schieten. Animo had ook nog een punt gescoord, dus de stand stond in de rust op 4-3.

In de rust gaven Annelieke, Anne en Emma wat tips. Er was erg veel publiek en (uiteraard) kwam Johan (de vader van Jonne) ook kijken. Dus Johan gaf ons ook nog wat dingen die beter konden en met goede moed begonnen we aan de tweede helft. Esther kon weer door en kwam er dus weer in voor Julia.

Als je de tweede helft in 1 zin zou moeten samenvatten was die zin: De tweede helft ging slecht. Al snel kwamen we op een achterstand te staan. Animo scoorde, en bij Kesteren B1 ging er niet veel in. Pas nadat Animo een paar punten had gescoord, schoot Wilke het eerste punt voor Kesteren van de tweede helft erin. Esther maakte een punt en na ongeveer 10 minuten ging Marriët er uit en kwam Julia er voor haar plaats in. Kian was op schot en schoot er nog een bal in.

Maar het mooiste punt van deze wedstrijd kwam toch echt wel van Bart. Van ergens heel ver in het veld schoot hij, en als je niet goed keek zag je niet wat er gebeurde, want de bal ging heel soepel, ringloos, de korf in. Maar hoe mooi je ook scoort, elk goal telt voor 1 punt en het was niet genoeg om deze wedstrijd te winnen. De stand was uiteindelijk 8-11.

We hebben deze wedstrijd dus verloren, maar we hebben nog een kans op het kampioenschap! De volgende en ook laatste wedstrijd van dit seizoen is om 10.30 in Rosmalen tegen Stip B1. Die wedstrijd moeten we dus winnen!

Al het publiek van zaterdag (er was veel publiek): Heel erg bedankt! Al hebben we verloren, we hebben genoten van het aanmoedigen van jullie.

Marriët, Julia en Maud: Super bedankt voor het meedoen!