De ziekenboeg van Kesteren neemt de punten mee naar huis

Zaterdag 3 februari stond er weer een wedstrijd op het programma. De rood-zwarten hebben een weekje vrij gehad en dat was maar goed ook… Er zou in de laatste week van

januari gewoon getraind worden, ondanks dat er geen wedstrijd op het programma stond. Een ware griepgolf gooide echter roet in het eten. Ruben, Martijn en Marieke lagen de hele week ziek op bed. Deze griepgolf hield nog even aan en bereikte Annelieke en Bram

uiteindelijk ook. Annelieke kon gelukkig aanwezig zijn in Culemborg, maar helaas was Bram

te ziek om langs de lijn te staan. De wedstrijd tegen SGV werd gecoacht door Frits. Daarnaast heeft Williese een vervelende blessure aan haar voet, waardoor ze veel pijn ervaart tijdens het sporten. Omwille hiervan startte Nienke op de plek van Williese. Alle lof naar ‘de

Koendertjes’ (Frits en Nienke) die ons uit de brand hebben geholpen. Daarnaast waren Rik en Jos mee als reserves, ook jullie bedankt!

Als allerlaatste wijziging in de opstelling: Gerben staat op de latten, waardoor Otto op zijn plek speelde.

Zoals de uitgebreide inleiding doet blijken, waren de omstandigheden niet ideaal voor

Kesteren. Soms moet je roeien met de riemen die je hebt, maar ook met die riemen kan je winnen! Menig trouw supporter weet dat Kesteren veel kansen nodig heeft om tot scoren te komen. Frits had dan ook een mooie deal bedacht. Bij 30 doelpunten nam hij het hele team mee uiteten! Het zal geen verrassing zijn: We hebben geen etentje gehad.

De vorige wedstrijd tegen SGV werd gewonnen met 18-13. Kanttekening is dat het toen in de eerste helft redelijk gelijk op ging. Dat was deze wedstrijd niet anders. Kesteren stond in de rust zelfs 8-7 achter. Iedereen voelde in de rust dat er meer in zat en dat was ook zo. Al snel kwam Kesteren op voorsprong en deze voorsprong werd verder uitgebouwd. Er werd in de

tweede helft veel druk gegeven in de verdediging, wat tot meer onderscheppingen leidde. Zo zette Otto zijn zesde zintuig in en onderschepte hij ballen zonder te kijken. In de aanval werd meer energie gelegd dan in de eerste helft. Williese werd op de plek van de leeg gespeelde Annelieke gezet en heeft succesvol in de rebound gespeeld. Tot de laatste minuut heeft

Kesteren alles gegeven. Rik en Jos kwamen er in de laatste minuut in en Rik wist van afstand nog te scoren. Helaas was dit net buiten de tijd en telde het doelpunt niet (wij tellen hem wel hoor Rik).

Gelukkig hebben we de beelden nog… of toch niet. De wedstrijd is niet gefilmd. Misschien maar goed ook want er zijn drie strafworpen gemist, waarvan iemand tweemaal op identieke wijze haar stip wist te missen. What happens in Culemborg, stays in Culemborg zullen we maar zeggen.

Kesteren heeft met 14-17 gewonnen van SGV en houdt daarmee de tweede plek bezet. Volgende week mag de ploeg zich (fit en wel) opmaken voor de wedstrijd tegen Ecka. In

Arnhem heeft de ploeg van Bram nog verloren. Tijd voor revanche dus! We zien jullie graag op 10 februari om 16:30 in De Leede!