Code rood: Storm Kesteren 1 op komst

De rollercoaster van poule 3-05

Het zal de trouwe lezer niet zijn ontgaan, maar Kesteren 1 typeerde zich als een dieseltje dit seizoen. Het team kwam moeilijk op gang, maar eenmaal ‘rijdende’ werden de resultaten beter. Wat dit voor de poule betekende? Uitslagen die ontzettend dicht bij elkaar lagen, waardoor de laatste wedstrijd van het seizoen voor alle vier de teams allesbepalend werd. Die druk was te voelen, met het gegeven dat de uitslag van Arena – Keizer Karel tijdens onze rust bekend zou zijn. Als Arena zou winnen van Keizer Karel moest Kesteren winnen van Ecka, anders betekent dit degradatie voor Kesteren. Tegelijkertijd zou dit voor Ecka nog een mogelijkheid zijn om kampioen te worden. Voelen jullie de spanning al?

Moeder natuur

Kesteren was klaar voor de wedstrijd in Arnhem, of nouja bijna iedereen was er klaar voor. Anne was nog druk met baby’s op de wereld zetten, maar gelukkig was daar Heidi Verstappen die met 130 linkerbaan haar dochter naar Arnhem heeft gebracht. Rianne startte op de positie van Anne en deed dat uitstekend.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd regende het doelpunten. De rest van de wedstrijd regende het overigens ook. Moeder natuur zorgde voor regen, hagel, wind, een felle zon en een regenboog. Maar nu even terug naar de wedstrijd…

Het eerste kwartier ging het gelijk op. Ecka wist vanaf de 5-5 de korf simpelweg beter te vinden. Van de drie verkregen strafworpen ging er slechts eentje in bij Kesteren. De ploeg van Bram ging met een 8-6 achterstand de rust in.

Uitslag Arena – Keizer Karel

Daar was ‘ie dan, de uitslag die ervoor zorgde dat dit een allesbepalende tweede helft zou worden. Met een overwinningsfoto liet Wilbert weten dat Arena gewonnen had van Keizer Karel. Slecht nieuws voor Kesteren, want met de huidige stand betekent dit degradatie. Het nieuws was ook aangekomen bij Ecka die op basis van doelsaldo kampioen konden worden. Mochten onze trouwe lezertjes de spanning nog niet gevoeld hebben dan is dit het moment.

Klaar voor de storm… GO!

Gebrand om de wedstrijd te winnen, liepen twee ploegen de kleedkamers uit. Kesteren wist het zichzelf echter alleen maar moeilijker te maken. Met nog maar een kwartier te spelen keek de ploeg van Bram tegen een 10-6 achterstand. Maar toen…

Moeder natuur liet het even keihard regenen en Kesteren bloeide op. De echte storm was op komst en dit keer niet moeder natuur. Nee, het waren Marieke, Otto, Jacco en Anne die ervoor zorgden het echt begon te stormen in Arnhem. Stand: 10-10 met nog ongeveer 7 minuten op de klok. Waar Ecka hun pijlen richtte op de beslissingen van de scheids, waren de pijlen van Kesteren gericht op de overwinning. Van afstand maakte Marieke de 10-11 en met een welverdiende stip zette Otto de 10-12 op het scorebord. Het hele team bleef werken door uit te verdedigen en dat werd beloond. Het werd nog 11-12, maar daar was Anne die van afstand het 13e doelpunt voor Kesteren maakte. Ecka maakte nog de 12-13, maar Kesteren heeft de wedstrijd volwassen uitgespeeld.

Beleving –> Foto –> Pizzaparty

Het woord ‘beleving’ is iets wat meermaals terugkwam dit seizoen, iets wat er aan het begin van het seizoen misschien te weinig was. Kesteren heeft dit de laatste drie wedstrijden meer dan goedgemaakt. Ook het publiek en de reservespelers hebben Kesteren mee naar de overwinning geschreeuwd.

En toen restte ons nog twee dingen te doen: Een overwinningsfoto terugsturen naar Wilbert (zie hieronder) en wat extra ‘puntjes’ scoren op de pizzaparty van Geppie!

Dank aan alle supporters die langs de lijnen hebben gestaan dit seizoen. Dank aan alle trouwe lezertjes. Het eerstvolgende verslag zal in november online komen, want dan gaan we weer lekker de zaal in! Tot die tijd genieten wij nog even na van deze prachtige overwinning. We hopen iedereen in november weer te verwelkomen op de tribunes in De Leede.