Belangrijke punten gaan mee naar Kesteren

Afgelopen zaterdag mocht Kesteren 1 wederom spelen tegen Skunk 1, alleen deze keer op het gladde veld in Nijmegen!

 

Dinsdags begonnen we met een goede voorbereiding door middel van videobespreking en het bedenken van een plan zodat we het onszelf niet weer te moeilijk zouden maken zoals in de thuiswedstrijd waarin het onnodig veel te spannend werd op het eind. Helaas kon de training zelf niet doorgaan vanwege bliksem, donder en erg veel regen. De training viel letterlijk in het water, net als ons veld. Desalniettemin pakten we dit donderdags fantastisch op en werd er een dijk van een training neergezet! De toon was gezet, de punten waren gevoelsmatig al binnen. Hele belangrijke punten wel te verstaan, want er zijn nog 3 punten nodig om het kampioenschap binnen te halen.

 

Toch moet er eerst nog een wedstrijd gespeeld worden om de punten, en überhaupt kampioenschap, te verdienen. Zo reisde de spelers van Kesteren 1 af naar de studenten stad. In de voorbespreking werden we nogmaals op scherp gezet door onze trainer en werden de belangrijkste punten benoemd en de laatste afspraken doorgenomen. Deze keer was het gelukkig niet zo heet en zonnig, maar wel vervelend benauwd.

 

Na 3 minuten spelen viel het eerste doelpunt aan de kant van Kesteren door middel van een strafworp! Skunk had daar snel een antwoord op, en zo werd er gebouwd aan de wedstrijd door beide partijen. De doelpunten kwamen langzaam op gang, maar steeds in het voordeel van Kesteren. Her en der verschillende plaatsingsfouten en 1-schotsaanvallen werden afgewisseld met mooie en lange aanvallen waarin de gemaakte afspraken in grote lijnen terug te zien was. Er werd hard gewerkt voor de bal en verschillende goede onderscheppingen werden gemaakt!

 

We gingen de rust in met een 5-8 voorsprong, maar we konden beter! Nu was het zaak dat we goed de rust uitkwamen, scherper dan afgelopen wedstrijd, en hier werd direct gehoor aan gegeven door een snel eerste doelpunt door Kesteren! Richting de slotfase van de wedstrijd werden er verschillende (vak)wissels doorgevoerd, voornamelijk aan de kant van Skunk. Dankzij de regen ontstonden er wat slippertjes met de bal en glijpartijtjes, maar Kesteren kon de wedstrijd zakelijk en redelijk beheerst uitspelen met lange aanvallen op het eind. Het resulteerde niet in veel doelpunten, maar wel in winst!! 🙂

 

De ontlading was niet groots (aandachtspuntje!), een dubbel gevoel omdat we beter kunnen, maar 2 belangrijke punten zijn binnen! Dit betekent dat aanstaande zaterdag bij winst Kesteren 1 kampioen is! Maar hier zal weer eerst een goede voorbereiding/ trainingsweek aan vooraf gaan.

 

Ondanks dat het een eindje rijden is, hopen we veel publiek te zien! Zaterdag 1 juni om 16:00 in Vaassen mag Kesteren 1 aantreden tegen Regio’72 1. Tot dan! 🙂