Kesteren kan opgelucht ademhalen na een spannende slotfase

Op een zeer zonnige zaterdag was het, na twee weken vrij te zijn geweest, weer tijd om aan de bak te gaan! Ondanks dat Kesteren geen wedstrijden had, heeft het grootste deel van de ploeg wel gewoon doorgetraind. Hierbij trainde en speelde Otto op de plaats van ‘onze ouwe kippenboer’ Ruben.

Het was weer de eerste echte warme zaterdag van het jaar en dat was te merken. Maar zoals onze ouwe kippenboer zei: ‘Daar heeft de tegenstander ook last van’.

Naast de warmte had Annelieke ook nog een geslaagd korfbalkamp achter de rug die er aardig had ingehakt. Desalniettemin zag ze er fris en fruitig uit.

Onze tegenstanders waren de welbekende studentenrivalen Skunk. Ondanks dat de ploeg een bekende is voor Kesteren, is het altijd maar afwachten wat de samenstelling gaat zijn. Uiteindelijk waren er maar enkele nieuwe gezichten en zagen we vooral de oude vertrouwde spelers van Skunk. Net als Rheko heeft Skunk ook in de zaal tweede klasse gespeeld. Reden genoeg om alles te geven en strijdlustig de wedstrijd in te gaan.

Kesteren begon redelijk. Het waren Martijn en Gerben die de eerste doelpunten wisten te maken. Al snel werd duidelijk dat Skunk heel goed wist wie ze tegenover wie hadden gezet. De aanvallende spelers van Kesteren kregen te maken met volle druk. Jacco bezweek niet onder de druk en gooide de ene na de andere erin. De eerste helft was prima, maar zeker nog niet gewonnen. Met een stand van 9-4 gingen beide ploegen de kleedkamers in.

De tweede helft was allesbehalve goed. Kesteren nam niet altijd de juiste kansen en mistte daardoor veel schoten. Langzaam maar zeker sprokkelde Skunk ondertussen wat doelpunten bij elkaar. Dit resulteerde tot een onnodig spannende slotfase. Bram probeerde met een aantal omzettingen de brand te blussen wat effect leek te hebben. Ook werd het spel meerdere keren onderbroken door kunstgras-knietjes. EHBO-post Koenders was er maar druk mee en mag zichzelf inmiddels specialist knieverzorging noemen.

Met nog enkele minuten op de klok werd het nog erg spannend op sportpark De Leede. Kesteren leek het volwassen uit te spelen door een lange aanval te draaien, maar een foutje is snel gemaakt en vermoeidheid begint ook een rol te spelen. Een kleine schotbeweging zorgde ervoor dat Skunk de bal nog een laatste keer in handen kreeg wegens tijdrekken. In de laatste seconde van de wedstrijd werd er een schot gelost richting korf…… mis!

Het fluitsignaal klonk en Kesteren kon opgelucht ademhalen met een 12-11 overwinning. Met name de tweede helft was niet het niveau wat Kesteren kan en hoort te halen. Desalniettemin is de overwinning over de streep getrokken en blijft Kesteren ongeslagen.

Alle supporters en brakke kampgangers bedankt dat jullie er waren! Volgende week zaterdag heeft Kesteren de laatste wedstrijd loze zaterdag. 25 mei staat het team wederom tegenover Skunk in Nijmegen. Tot die tijd zal er weer keihard getraind worden en zullen de puntjes op de ‘i’ worden gezet.