DWS​​ 2​​ ​​ Kesteren​​ 2

Na de winst van vorige week tegen Viking 2 reisde Kesteren 2 vol goede moed af naar Kootwijkerbroek. Na een niet perfecte trainingsweek, waar Feyenoord en kamp ook erg belangrijk waren stond het team van Arjen, helaas deze week zonder Arjen op scherp om Kesteren 2 naar de 5 punten te brengen. ​​ Een aantal tegenslagen moest het team echter wel verwerken. Teunis was nog geblesseerd, en Williese kon ook niet meedoen.​​ Ook Rianne zat op de bank met een geblesseerde vinger.

Rogier had er deze week wel erg veel zin in. Ook de dames van de A; Emma en Anne stonden paraat om Kesteren 2 te versterken.​​ Michel (Coach van 1) wilde zo ver mogelijk ook zijn steentje bijdragen.​​ De boodschap vooraf: Knokken voor elke bal, spelplezier en genieten!

Moeizame eerste helft.

Vanaf de start waren beide teams aan elkaar gewaagd. De eerste minuut wist zowel DWS als Kesteren de korf te vinden met 2 schoten van afstand. Het eerste aanvalsvak, wat na een aantal wedstrijden redelijk op elkaar ingespeeld is, had veel kansen maar had moeite om deze af te maken. Het eerste verdedigingsvak liep wat moeizamer. Dit vak had het lastig met de nieuwe samenstelling van personen en met wat er van elkaar verwacht werd. Tot de 21ste​​ minuut werd er tegen elkaar op gescoord. De dames van DWS waren erg gebrand op het nemen van doorloopballen, door over elkaar heen te snijden. Daar in tegen deed Kesteren het van afstand goed. Dit bracht de stand op 5-5. Vanaf dit punt zette DWS door en wist uit te lopen tot een 5-8 ruststand.​​

Notthing on the hand.

3 doelpunten verschil; geen nood. Kesteren was niet slechter dan DWS, alleen moesten er hier en daar een aantal aanpassingen gemaakt worden. Na de tips en tactiek van Michel in de rust, was Kesteren 2 er weer klaar voor. Na​​ overleg binnen het team is ook Emma gaan warmlopen. Wat een zenuwen brengt dat met zich mee!​​

Een hard werkend team.

Ook al was Kesteren er klaar voor, toch lieten ze DWS op 9-5 komen. Voor een buitenstaander lijkt deze wedstrijd misschien gespeeld. Niets is minder waar. Het team bleef er met z’n achten voor werken. Maar met een stand van 10-6 moest er toch iets gebeuren. Emma maakte haar debuut in Kesteren 2. En wat voor een. Emma weet twee keer te scoren. één keer vanuit een doorloopbal en één keer van afstand. Dit geeft Kesteren weer nieuw vuur. DWS gaf op dit ook geen strobreed toe. Elk doelpunt werd beantwoord met een tegendoelpunt. Toch kruipt Kesteren stiekem weer dichterbij. ​​ Drie doelpunten van Kesteren op rij. Met nog 10 minuten op de klok is de stand 13-12.​​

Aan beide kanten waren veel doelpogingen, maar werd er veel gemist. Wel werd er, zoals afgesproken geknokt voor elke bal en gelopen voor elkaar. De laatste 4 minuten waren bloedstollend. Kesteren scoort en maakt het 13-11. DWS gaf daarop antwoord door 2 keer achter elkaar een afstandsschot te maken. 14-12. ​​ In de 59ste​​ minuut gaf Kesteren zich nog steeds niet gewonnen. Met nog één minuut op de klok was de stand 14-13 en Kesteren mocht aanvallen. Rogier zette een stempel op zijn wedstrijd door van afstand de 14-14 te maken. ​​ Met de tong op de schoenen moest dit vak weer gaat verdedigen. Michel vond het tijd voor een time out om op adem te komen. ​​ Deze adem was hard nodig om in ieder geval 1 punt binnen te slepen, maar het liefste winst. Toch had deze wedstrijd geen winnaar. DWS scoorde nog van afstand wat de stand op 15-14 bracht. Bram werd hier niet warm of koud van en liet zich niet van de wijs brengen door zijn tegenstander en schoot koelbloedig de 15-15 erin van korte afstand. Het eindsignaal klinkt, tot ergernis van DWS. ​​ Allebei de teams moeten tevreden zijn met 1 punt.​​

Doelpuntenmakers: ​​ Bram(2) Dirk-jan(4) Emma(2) Gerben(3) Rogier(1) Suzanne(3).

Plaats.

Dit brengt Kesteren op een voorlopige 5e​​ plaats met 4 punten. ​​ Komende wedstrijd zal zijn tegen Spirit 3 dat​​ één plaatsje onder Kesteren staat. Een belangrijke wedstrijd belooft dat weer te worden!​​